Egészségügyi Központ

Feladata a folyamatos egészségügyi ellátás fenntartása, valamint a kiképzési feladatok egészségügyi biztosítása mellett, a dandár állományának egészségügyi szűrése, rendezvények biztosítása, és a katonák szakmai felkészítése a kiképzési ciklusokban. A központ folyamatosan figyelemmel kíséri az alakulat közegészségügyi-járványügyi állapotát, intézkedik a szabályok betartására, részt vállal a katasztrófavédelmi feladatokra való felkészülés és végrehajtás feladataiban.

eu kp 05

1950 októberében alakult meg a 17. Önálló Nehézharckocsi és Rohamlöveg Ezred részeként. Az 1999-es NATO csatlakozásig a Segélyhely 4-6 fővel támogatta a dandár átszerveződéseit. A 21. század, az önkéntes haderőre való áttérés létszámban és színvonalban is változást hozott. A katona-egészségügyet érintő változás látványos részeként a dandár egészségügyi állománya 2002-ben a Role-II. tábori katonai egészségügyi komplexum felállítását hajtotta végre, mely hűen tükrözte a haderőreform hatását a honvédség e kis területén.

eu kp 02

2006-ban a laktanya rekonstrukciós program keretében a mai kor színvonalának megfelelő épület került átadásra, mely modern ellátást és hatékony raktározást biztosít a szakanyagok számára.

eu kp 04

A nemzetközi szerepvállalásból adódó feladatok, és az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényi előírások hatására a személyi állomány szakmai ismeretei, gyakorlati tapasztalatai folyamatosan bővülnek. Katonáink több missziót megjárt, gyakorlatias katonák, akik más nemzetiség katonakórházaiban is bizonyították rátermettségüket, és hozzáértésüket.

eu kp 03

 eu kp01

 

Facebook


Strict Standards: Non-static method modFacebookFanboxHelper::getFanbox() should not be called statically in /home/szulanet/public_html/modules/mod_fbfanbox/mod_fbfanbox.php on line 14

Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/szulanet/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0