Dandár Zenekar

A Magyar Honvédség legfiatalabb katonazenekara, 2005 márciusában alakult, de mára már jeles képviselője Tata városának és a dandárnak. Alapító karmesterük Hoffer Tibor százados volt.
 
zenekar01
 
A zenekar egyediségét, népszerűségét tagjainak kiváló szakmai felkészültsége és repertoárjának sokszínűsége alapozza meg. A hagyományok ápolását, a kihívást jelentő művek bemutatását, és a magyar népdalkincs megőrzését tűzték ki célul a szolgálati kötelmek ellátása mellett.
 
zenekar03
 
Kiemelt jelentőségű szerepléseik: Rádiófelvétel (2006), CD- lemez (2207, 2010) Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál – Debrecen (2006), Nemzetközi Katonai Zarándoklat – Lourdes (Franciaország, 2007), Tisztavatás (2007) Katonazene Napja- Budapest (2005, 2010). 
 
zeneakr04
 
2008 óta házigazdái az évente megrendezett Tatai Regionális Katonazenekari Fesztiválnak, melyen látványos térzenével és gyep-showal nyújtanak kulturális élményt az érdeklődők számára és ezzel együtt a katonai hagyományok ápolását és a pályára irányítást is szolgálják.
 
zenekar05
 
2011-ben Ljubljanában (Szlovénia) arattak osztatlan sikert, 2012-ben pedig a csehországi „Radetzky” – fesztiválon öregbítették hazájuk és ezzel együtt a helyőrség és a dandár hírnevét. 2010-ben Megyei Príma-díj elismerésben részesültek, 2014-ben egy évtizedet felölelő történetük legjelentősebb állomásaként a „Tata Városáért” –díj arany fokozatát nyerték el.
 
zenekar02 
A zenekar jelenlegi létszáma 25 fő, karmester Balázs Attila őrnagy.

Facebook


Strict Standards: Non-static method modFacebookFanboxHelper::getFanbox() should not be called statically in /home/szulanet/public_html/modules/mod_fbfanbox/mod_fbfanbox.php on line 14

Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/szulanet/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0