Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/szulanet/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

Különleges produkcióval készül a tatai katonazenekar

Második alkalommal rendezik meg a Magyar Népdal Napját Martonvásáron szeptember 11-13. között. Az eseményen az MH Tata Helyőrségi Zenekara ismert dallamokkal és gyep-show-val várja az érdeklődőket.

„Zenekarunk repertoárjában nagy számban találhatóak magyar népdalfeldolgozások, amelyeknek köszönhető, hogy első alkalommal felléphetünk ezen a rendezvényen” – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére honlapunk érdeklődésére Balázs Attila őrnagy. Az MH Tata Helyőrségi Zenekar karmestere hozzátette: a magyar katonaindulókon kívül népdalindulókkal, és saját maguk által feldolgozott népdalokkal, valamint katonanyelven szakalaki bemutatóval, azaz gyepshow-val fogják elkápráztatni a közönséget Martonvásáron.

„Az előadás zárásaként a színpadon mozgással és különböző látványelemekkel adunk majd elő népdalfeldolgozásokat” – emelte ki a karmester. 

Természetesen a zenekar a fiatalokra is gondol, így könnyűzenei feldolgozások is hallhatóak lesznek. A résztvevők együtt énekelhetik a zenészekkel a zenekar névjegyének számító Tavaszi szél vizet áraszt című népdal általuk készített feldolgozását, vagy éppen az Én elmentem a vásárba fél pénzzel című gyermekdalt is. 

A gyepshow „főpróbáját” a budavári Szentháromság téren rendezték meg szeptember elején.(Felvételeink ekkor készültek.) „Nagyon jól sikerült a főpróba, mind a hangzás, mind pedig a látvány több száz külföldi turistát vonzott a térre. A zenekar számára ez egy kedves momentum, egy felemelő pillanat volt” – hangsúlyozta Balázs Attila. 

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekarának produkcióját szeptember 13-án vasárnap, közvetlenül a Csík Zenekar után 17 órától láthatja a közönség. A három napos rendezvény egyik célja a népzene népszerűsítése. A zenei előadások mellett más programok is lesznek a rendezvényen: múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint népi játszótér is várja a családokat. 

Takács Vivien
Fotó: Koszticsák Szilárd (MTI)

01

Eseménynaptár

December 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31