Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/szulanet/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

Kitüntették a Koszovóban szolgáló magyar katonákat

Hamarosan befejeződik az MH KFOR Kontingens tizenegyedik váltásának féléves missziója Koszovóban. Az elmúlt hat hónap békefenntartói tevékenységének elismeréséül a kontingens tagjai átvehették a NATO főtitkára által adományozott kitüntetést.

cikk 01 masolata

A műveleti feladatok végét is jelentő medálparádén Mark D. Federovich alezredes, a KFOR Keleti Többnemzeti Harccsoport előretolt vezetési pontjának parancsnoka elmondta: eddig még nem dolgozott magyar katonákkal, de a Tatáról érkezett század olyan pozitív benyomást tett rá, hogy a jövőben törekedni fog a magyarokkal közös szolgálatra.

A Magyar Honvédség koszovói létszámnövelését jelentő század az alezredes szerint rugalmas, jól felkészült, minden szempontból professzionális volt, hatalmas békefenntartói tapasztalatuk miatt a harccsoport minden katonája, így az amerikaiak is rengeteget tanulhattak tőlük.

cikk 02 masolatacikk 03 masolata

A Pristinában és Novo Selóban megrendezett ünnepségeken részt vettek a koszovói magyar nagykövetség és az EULEX magyar képviselői, valamint jelen volt a rangidős nemzeti képviselő is. A korábbiaktól eltérően a tizenegyedik váltás nem egy, hanem két műveleti századdal volt jelen a nyugat-balkáni műveleti területen, a kontingens gerincét az MH 25. Klapka György Lövészdandártól érkezett katonák alkották.

A kiérkezés utáni átadás-átvételtől kezdve egészen a féléves időszak végéig, a magyar békefenntartók naponta kaptak újabb és újabb műveleti feladatokat, amiket sikeresen oldottak meg.

Eseménynaptár

December 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31